Kraj za Wawrinku i Tsongu

Masters u Cincinnatiju

Kraj za Wawrinku i Tsongu

Stanislas Wawrinka i Jo-Wilfried Tsonga završili su takmičenje na Masters turniru u Cincinnatiju.

Bolji od Wawrinke u osmini finala bio je Grigor Dimitrov, koji je slavio sa 2:0 (6:4, 6:4), dok je Tsongu iz daljeg takmičenja izbacio Steve Johnson (6:3, 7:6).

Dimitrov je sav posao završio za sat i 23 minuta igre, a za to vrijeme uspio je napravi dva brejka, po jedan u oba seta. Wawrinka sa druge strane nije imao odgovor za servis Bugarina.

Deseti teniser svijeta, Francuz Jo-Wilfried Tsonga, nije imao odgovor za sjajnu igru domaćeg tenisera Stevea Johnsona.

23. igrač na ATP listi u četvrtom gemu prvog seta oduzeo je servis rivalu, što mu je bilo dovoljno za osvajanje uvodne dionice.

Drugi set ponudio je dosta uzbuđenja, a odluka o pobjedniku ovog dijela igre pala je u taj-brejku. Tsonga je imao prednost od 5:2 i činilo se da će rutinski doći do izjednačenja. Tako nije mislio Amerikanac, koji serijom 6:1 dolazi do velikog trijumfa i plasmana u četvrtfinale turnira.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi