Kraj za Wozniacki, pobjede Serene i Radwanske

WTA Miami

Kraj za Wozniacki, pobjede Serene i Radwanske

Caroline Wozniacki završila je učešće na drugom ovosezonskom Mastersu. Dansku teniserku u 3. kolu Miamija zaustavila je Ukrajinka Elina Svitolina koja je slavila sa 2:1 u setovima (5:7, 6:4, 7:6).

Prvi set pripao je Dankinji nakon nešto više od sat vremena igre. Viđeno je pet brejkova, ali je jedan više napravila Wozniacki. 

U nastavku, takođe, dosta uzbuđenja. Svitolina sredinom drugog seta oduzima servis protivnici i iskusno dolazi do izjednačenja. U odlučujućem setu Woznicki je imala prednost od 2:0, međutim, ni to joj nije bilo dovoljno za konačno slavlje. Odluka je pala u tie-breaku, a tamo je daleko uspješnija bila Svitolina (7:1).

Od jučerašnjih mečeva izdvojimo pobjede Bacsinszky nad Ivanovićevom (7:5, 6:4) i Makarove nad Kvitovom (6:4, 6:4). 

Serena Williams očekivano je savladala Zarinu Diyas sa 2:0 (7:5, 6:3), a sigurne su bile i Agnieszka Radwanska i Simona Halep. Radwanska je bila bolja od Brengle (6:3, 6:2), a Halep od Goerges (6:4, 6:1).

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi