Krajinović "osvetio" Džumhura
Foto: EPA

ATP Dubai, četvrtfinale

Krajinović "osvetio" Džumhura

Midhat Šljivak

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u polufinale ATP turnira u Dubaiju. On je danas u četvrtinalnom duelu pobijedio ruskog tenisera Evgenyja Donskoyja sa laganih 2:0, po setovima 6:1 i 6:2.

Rus je jučer lagano pobijedio bh. tenisera Damira Džumhura. Ipak, danas je poraz našeg igrača osvetio njegov partner u dublu Krajinović, koji je ruskom teniseru prepustio svega tri gema za uvjerljivih 6:1 i 6:2.

Protivnik Filipu u polufinalu biće Francuz Lucas Pouille koji je danas sa 2:1 (3:6, 6:3, 6:2) pobijedio Yuichija Sugitu.

Plasman u polufinale ranije su ostvarili Španac Roberto Bautista-Agut i Tunižanin Malek Jaziri.

ATP Dubai, četvrtfinale:

Krajinović - Donskoy 2:0 (6:1, 6:2)
Pouille - Sugita 2:1 (3:6, 6:3, 6:2)
Jaziri - Tsitspas 2:1 (6:4, 3:6, 6:3)
Bautista - Ćorić 2:0 (7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi