Krajinović poražen u finalu turnira u Budimpešti

Krajinović poražen u finalu turnira u Budimpešti

S. Grebović

U finalu turnira serije 250 u Budimpešti sastali su se Filip Krajnović i Matteo Berrettini, a na kraju je slavio Talijan rezultatom 2:1 u setovima. 

U meču koji je trajao sat vremena i 43 minute Berrettini je slavio sa 4:6, 6:3 i 6:1 i tako Krajinovića ostavio bez prve titule u karijeri.

Do ključne prednosti u prvom setu Krajinović e stigao u završnici prvog seta, tačnije u devetom gemu, a zatim je samo potvrdio brake i sa 6:4 u svoju korist riješio prvi dio igre.

Drugi set bolje otvara Italijan koji je poveo sa 5:2, a zatim i bez mnogo problema stigao do izjednačenja, iskoristivši treću set loptu. 

U trećem setu Krajinović nije uspjevao da dođe do svoje igre, a 55. teniser svijeta je pitanje pobjednika riješio u petom gemu odlučujućeg seta, kada je po drugi put stigao do brejka za 4:1 i tako susret mirno priveo kraju. Talijan je ovom pobjedom stigao do svoje druge ATP titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi