Kuznetsova bolja od Henin
Tek treća pobjeda Kuznetsove protiv Henin

Na Australian Openu

Kuznetsova bolja od Henin

M. Maksimović

Treće kolo u konkurenciji teniserki ponudilo je i jedan derbi, duel Svetlane Kuznetsove i Belgijanke Justine Henin, njihov međusobni 18.Igrale su na svim podlogama i na sve četiri Grand Slama.

Prvi put na Wimbledonu 2003.godine, slavila je Henin, baš kao i na Australian Openu godinu dana kasnije.Na Roland Garrosu 2005.godine opet je pobjedila Henin, pa još na istom mjestu 2006.godine.na US.Openu su se sastale prije tri godine i pogađate, dobila je Henin. U prevodu, Kuznetsova je dobila samo dva meča od međusobnih 18, nikada na Grand Slamu, ali uvijek postoji prvi put.

Iako je Justin prije ovog meča bolje kotirala.U prvom setu je Ruskinja iskoristila svoju priliku u sedmom gemu, set je zaključila u desetom, usput je spasila dvije break lopte. U drugom setu je Kuznetsova napravila rani break, povela je 3-1.Justin se držala na tom jednom breaku zaostatka, kod 5-4 je napravila ri-break, ali je ponovo ispustila svoj servis u narednom gemu. Kuznetsova je propustila servis za meč kod 5-4, kod 6-5 drugi, ali ni to nije sve.Belgijanka je u tie breaku kod 6-4 spasila još dvije meč lopte, svoju set loptu je imala na 7-6, Kuznetsova svoju četvrtu meč loptu na 8-7.U tim trenucima je izgledalo kako Ruskinja jednostavno ne zna pobjediti Henin koja je spašavala sve što je mogla. Onda je došla dvostruka Justin i poen kasnije Ruskinja je mogla odahnuti nakon 124 minute velike borbe.

Po statistici je Justin napravila 41 neforsiranu pogrešku, čak devet dvostrukih dok je Kuznetsova manje griješila, pogotovo ne toliko na svom servisu iako drugi nije bio pretjerano opasan. Preostali mečevi kod teniserki su uglavnom ostali u sjeni ovog duela, iako se može izdvojiti duel Sharapove i Julije Goerges.Goerges je uzela prvi set, ali je u nastavku napravila još jedan break.Sharapova je napravila break u petom gemu drugog seta, povela je 3-0 u trećem, te je u manje probleme privela meč kraju.

Rezultati 3.kolo:
Caroline Wozniacki (Dan,1) - Dominika Cibulkova (Svk,29) 64 63
Francesca Schiavone (Ita,6) - Monica Niculescu (Rum) 6-0,7-6(2)
Victoria Azarenka (Blr,8) - Chanelle Scheepers (RSA) 6-3,6-3
Li Na (Kin,9) - Barbora Zahlavova Strycova (Cze) 6-2,6-1
Svetlana Kuznetsova (Rus,23) - Justine Henin (Bel,11) 6-4,7-6(8)
Maria Sharapova (Rus,14) - Julia Goerges (Nje) 4-6,6-4,6-4
Anastasija Sevastova (Lat) - Vesna Manasieva (Rus) 6-1,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.