Kuznetsova bolja od Safine

Drugi Grand Slam naslov za Kuznetsovu

Kuznetsova bolja od Safine

Adnan Beganović

Svetlana Kuznetsova nova je pobjednica Roland Garrosa. U ruskom finalu Kuznetsova je iznenađujuće lako došlo do trijumfa protiv prve nositeljice i trenutno najbolje svjetske igračice Dinare Safine (6:4, 6:2). 

I ovaj put teniski stručnjaci sa svojim prognozama bili su u pravu. Iako Safina igra možda i najbolji tenis u svojoj karijeri poznavaoci žute loptice su prije ovog finala veće šanse davali Kuznetsovoj zbog pritiska na prvu igračicu svijeta.

Safina još nije osvojila Grand Slam i breme favorita za nju je u ovom meču bilo kobno. Od samog početka vidjelo se da to nije ista Safina kao na samom startu Roland Garrosa, kada je svoje protivnice ostavljala bez ikakvih izgleda.

Svetlani Kuznetsovoj ovo je druga Grand Slam titula, prvu je osvojila na US Openu 2006. godine. U finalu je bila bolja od još jedne Ruskinje, Jelene Dementijeve.

Roland Garros, finale:
Kuznetsova – Safina 2:0 (6:4, 6.2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.