Kuznetsova i Zvonareva pobjednice u parovima

Australian Open

Kuznetsova i Zvonareva pobjednice u parovima

Sinoć je odigrano finale u konkurenciji ženskih parova, a titulu najboljih na Australian Openu odnijele su Ruskinje, Vera Zvonareva i Svetlana Kuznetsova.

Ove dvije teniserke nisu igrale zajedno još od Roland Garrosa i to je jedan od razloga zašto nisu bile postavljene za nositeljke. Sinoć su uspjele savladati Italijanke, Saru Errani u Robertu Vinci sa 5-7, 6-4, 6-3.

Meč je trajao nešto više od dva sata, a Ruskinje su stigle do pobjede uprkos velikom broju neiznuđenih grešaka (41). Međutim, Erani i Vinci su jako slabo servirale, te su na prvi servis osvajale samo 53% poena. 

Australian Open, ženski parovi, finale:
Kuznjecova / Zvonarjeva – Errani / Vinci 5-7, 6-4, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.