Kuznetsova: Postoje igračice koje žele postati zvijezde neke hit parade

Zanimljiva izjava ruske teniserke

Kuznetsova: Postoje igračice koje žele postati zvijezde neke hit parade

Eldar Ganibegović

Svetlana Kuznetsova tvrdi kako se sve veći broj teniserski želi isticati nekim drugim stvarima, a ne samo igrom.

Ova 32-godišnja ruska teniserka se trenutno oporavlja od povrede ručnog zgloba i kako stvari stoje neće nastupati na Australian Openu.

"Mnoge djevojke žele biti poput Marije Šarapove - plave, visoke i agresivne na terenu. Postoje igračice koje žele postati zvijezde neke hit parade i druge koje sanjaju da osvoje Masters. U svemu je više novca i djevojke više računa vode o tome kako izgledaju", izjavila je Kuznetsova.

"Tenis je veoma težak sport kada ga gledamo sa psihiloškog aspketa, svi završimo s nekom traumom. Sport općenito nije dobar za zdravlje. Stalno treniramo, osam mjeseci u godini smo po stresom, stalno na putu, u različitim državamaa, usamljeni.. Ako tome dodate i roditelje koji vas pritišću.. Oni su bolna tačka tenisa. Mnogi ne vjeruju stručnjacima i odlučuju sami trenirati djecu", dodala je ruska teniserka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi