Kvalifikacije za US Open: Brkić izgubio 6:2, 6:0 od 345. tenisera svijeta

Težak poraz bh. tenisera

Kvalifikacije za US Open: Brkić izgubio 6:2, 6:0 od 345. tenisera svijeta

Bosanskohercegovački teniser Tomislav Brkić doživio je rano jutros po našem vremenu težak poraz u kvalifikacijama za US Open. 

Brkić je u prvom kolu kvalifikacija za rivala imao Amerikanca Collina Altamirana koji ga je porazio sa 2:0 u setovima nakon svega 50 minuta tenisa.

Naš predstavnik je izgubio svoj servis gem već na samom startu, a do kraja prvog seta rival je napravio još jedan brejk pa je prvi set osvojio sa 6:2. U drugom setu igra Brkića se potpuno raspala, pa je njegov protivnik nakon svega 19 minuta slavio sa 6:0.

Inače, Altamirano će u drugom kolu kvalifikacija za protivnika imati Hrvata Ivu Karlovića.

Top Komentari

SEIKO
Može li ovaj PARMAK dobit ikoga na kugli.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi