Kvalifikant bolji od Čilića

Iznenađenje na startu

Kvalifikant bolji od Čilića

Adnan Beganović

Drugo kolo ATP turnira u Washingtonu, čiji je nagradni fond 1.4 miliona eura, donijelo je i prvo veliko iznenađenje. Naime, hrvatski teniser i šesti nositelj Marin Čilić, izgubio je od kvalifikanta Somdeva Devvarmana (7:5, 6:4).

Marin Čilić neće po dobru pamtiti turnir u Washingtonu. Iako je važio za jednog od pritajenih favorita, hrvatski teniser već nakon 2. kola mora pakirati kofere. Devverman je odigrao sjajan meč i na iznenađenje mnogih uspio bez većih problema pobijediti favoriziranog hrvatskog tenisera.

Drugi nositelj, argentinski teniser Juan Martin Del Potro, teže od očekivanog slavio je protiv Lu Yen Hsuna (4.6, 6:3, 6:2). Pored Del Potra pobjede u 2. kolu zabilježili su i Tommy Haas, koji je bio bolji od Franka Dančevića (6:1, 4:6, 6.4) i Tomas Berdych, koji je svladao Ernestsa Gulbisa ( 6:2, 7:6).

ATP Washington, 2. kolo:
Somdev Devvarman (Ind) - Marin Ćilić (Hrv/6) 7:5, 6:4
Tommy Haas (Njem) - Frank Dancevic (Kan) 6:1, 4:6, 6:4
Tomaš Berdych (Češ/8) - Ernests Gulbis (Lat) 6:2, 7:6 (8/6)
Juan Martin Del Potro (Arg/2) - Lu Yen Hsun (Taj) 4:6, 6:3, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti