Kvitova do naslova u Tokiju

U finalu bolja od Kerber

Kvitova do naslova u Tokiju

Čehinja Petra Kvitova osvojla je WTA turnir u Tokiju, nakon što je u finalu savladala Angelique Kerber iz Njemačke  6-2, 0-6, 6-3.

Finale dvije ljevoruke igračice ponudilo je vrlo dobar tenis. Kvitova je sva dva breaka uzela prvi set, ali je Kerber uzvratila na  najbolji način u drugom. Kvitova je imala velikih problema na drugi servis, nije uspjela uhvatiti niti gema u drugom setu.

U setu odluke, Kvitova je odlično krenula, dvostruki break za velikih 4-0, nakon čega slijedi malo opuštanje, ali Angelique Kerber ne može dohvatiti zaostatak i grubi set 3-6, odnosno meč. Finale u Tokiju bilo je prvo nakon Quebeca 2009.godine, a prvo na turnirima iz Premier serije još tamo od 1994.godine.

Za Kvitovu je ovo drugi naslov u ovoj godini, ukupno 11 u karijeri. Angelique Kerber još čeka na prvu titulu u ovoj godini, do sada je osvojila dvije. Prošle  godine u Parizu i Kopenhagenu.

Finale:
Petra Kvitova (Cze,7) - Angelique Kerber (Nje,) 6-2, 0-6, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.