Kvitova i Keys prošle dalje, ispala Azarenka

Roland Garros

Kvitova i Keys prošle dalje, ispala Azarenka

Češka teniserka Petra Kvitova plasirala se u drugi krug Roland Garrosa nakon što je danas pobijedila Paragvajku Veronicu Cepede sa 2:1 u setovima.

Kvitova igra u sjajnoj formi posljednjih dana, a tome svjedoči i titula u Madridu sredinom ovog mjeseca. Bez obzira na sjajnu formu danas je ipak imala problema protiv 89. teniserke svijeta jer je izgubila jedan set. Cepede je osvojila prvi set sa 6:3 i na taj način najavila senzaciju, ali ipak je češka teniserka smogla snage da uzvrati i da preokrene rezultat u svoju korist jer je naredna dva seta dobila sa 6:1 i 7:5.

Osim nje dalje je prošla i Amerikanka Madison Keys koja je porazila sunarodnjakinju Sachiju Vickery sa 2:0 u setovima. Keys je slavila protiv 76. teniserke svijeta sa 6:3 i 6:3 nakon 59 minuta igre.

Jedno od iznenađenja je ispadanje Bjeloruskinje Viktorije Azarenko. Ona je izgubila od Čehinje Katerine Siniakove sa 2:0 nakon sat i 49 minuta igre. Svemu dodajmo da je dalje prošla nakon dva seta španska teniserka Carla Suarez-Navarro. Ona je porazila Anu Konjuh sa 2:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi