Kvitova i Šarapova u finalu

Wimbledon

Kvitova i Šarapova u finalu

Edmir Škorić

U subotnjem finalu Wimbledona igrat će češka teniserka Petra Kvitova i ruska Marija Šarapova.

Najprije je finale izborila Kvitova. Češkinja je s 2:1 u setovima bila bolja od Bjeloruskinje Viktorije Azarenko. Kvitova je dominirala većim dijelom meča, te nije imala većih problema protiv četvrte nositeljice na najprestižnijem turniru, premda je Azarenkova s 6:3 dobila drugi set.

Bio je to peti međusobni duel dviju teniserki i treća uzastopna pobjeda Kvitove. Interesantno, objema je ovo najbolji rezultat na Grand Slamu.

Posljednja prepreka Kvitovoj je Ruskinja Marija Šarapova koja je sa 6:4 i 6:3 bila uspješnija od njemačke teniserke Sabine Lisicki. Meč je trajao jedan sat i 27 minuta.

Šarapova će u finalu pokušati osvojiti četvrti Grand Slam naslov. Treba kazati kako su se Kvitova i Šarapova ranije tek jednom susretale. Tada je Ruskinja slavila bez većih problema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti