Kvitova i Šarapova u polufinalu
Pozdrav Kvitove i Errani

Australian Open

Kvitova i Šarapova u polufinalu

Edmir Škorić

Nakon Viktorije Azarenke i Kim Clijsters, polufinale na prvom teniskom Grand Slam turniru u sezoni - Australian Openu - osigurale su i Marija Šarapova te Petra Kvitova.

Kvitova, kandidatkinja za preuzimanje broja jedan na WTA listi, slavila je protiv Italijanke Sare Errani sa 6:4, 6:4. Čehinja je povela s 5:2 uz dupli break u prvom setu, a onda je Errani uzela dva uzastopna gema i vratila neizvjesnost. Ipak, na kraju Kvitova uzima gem i slavi sa 6:4.

Italijanka je pružila još veći otpor u drugom setu. Errani je uzela četiri gema zaredom, te se činilo kako će doći do izjednačenja u setovima. Ipak, Kvitova se probudila nakon toga, Errani se počinju tresti ruke i nervoza je učinila svoje. Kvitova je to iskoristila, nanizala pet gemova i osvojila meč.

Posljednja je polufinale izborila Marija Šarapova. Ruska teniserka je sa 6:2 i 6:3, potpuno očekivano i bez većih problema, savladala senzaciju turnira i svoju snarodnjakinju Jekaterinu Makarovu.

U polufinalu, koji je na programu u četvrtak, Kvitova će igrati protiv Šarapove, a Arazensko protiv Clijsters.

Australian Open, četvrtfinale, žene:

Kvitova (2) -  Errani 6-4, 6-4
Šarapova (4) - Makarova 6-2, 6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.