Kvitova prije Melbournea uzela Sydney

Kroz dva tie breaka do titule

Kvitova prije Melbournea uzela Sydney

Češka teniserka Petra Kvitova pobjednica je WTA turnira u Sydneyju, nakon što je u finalnom dvoboju pobijedila zemljakinju Karolinu Pliskovu 7-6 (5), 7-6 (6). Dvostrukoj pobjednici Wimbledona (2011, 2014) to je 15. WTA titula u karijeri, dok je Pliskova u sedmom finalu upisala četvrti poraz.

Finale sydneya je trajalo pet minuta manje od dva sata. Kvitova je od početka prvog seta imala problem, tražila je priliku da vrati izgubljeni servis i uspjela je u desetom gemu. Treći gubitak servisa za Pliskovu u tie breaku je bio koban. Kvitova je povela 6-4, nije iskoristila prvu, ali jeste drugu set loptu. U nastavku je Kvitova povela 3-1, ali se opet igrao tie break. Druga nositeljica je vrlo brzo stigla do 5-1, ali je tek tada Pliskova počela igrati. Iz poena u poen do 5-5. Prva meč lopta kod 6-5 otišla je u nepovrat, drugu Kvitova nije ispustila.

Finale:
Petra Kvitova (Češ, 2) - Karolina Pliskova (Češ) 7-6 (5), 7-6 (6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.