Kvitova rastužila domaće navijače
Kvitova nastavlja niz u 2011.godini

Treće kolo Australian Opena

Kvitova rastužila domaće navijače

M. Maksimović

Teniserke su kompletirale parove osmine finala, Australci su i ove godine rano ostali bez svojih aduta. Navijači su očekivali da Samantha Stosur barem ponovi dio iz svog repertoara sa Roland Garrosa iz prošle godine. Tamo je igrala finale, u Melboruneu nije mogla dalje od trećeg kola, Petra Kvitova je bila prejaka.

Kvitova je u dobroj formi, osvojila je Brisbane, na Australian Openu igra dobro, Stosur je izbacila u dva seta.Prvi je dobila u tie breaku, u drugom je presudio break Kvitove za 4-2.

Ruskinja Vera Zvonareva je nastavila svoj niz pobjeda na Grand Slam turnirima, Ruskinja je igrala finale Wimbledona i US.Opena prošle godine. Svoju 15.pobjedu na GS turnirima u posljednjih 17 mečeva je Zvonareva ostvarila protiv Lucie Safarove.Sve je bilo gotovo u dva seta iako je malo nedostajalo da sve ode u treći. U tie breaku drugog je Ruskinja ispustila dvije meč lopte kod 6-4, treću je iskoristila na 10-9.

Kim Clijsters je sredila i Francuskinju Alize Cornet 7-6(3),6-3. U prvom setu smo vidjeli po dva breaka na obe strane i na kraju je odlučivao tie break u kojem je uspješnija Clijsters.U drugom setu je za prolaz dalje Belgijanki trebao samo jedan break.Što se tiče ženskog dijela turnira, četiri Ruskinje su ostale u turniru, jedan nepostavljena je Ekaterina Makarova koja će upravo u osmini finala igrati protiv Clijsters.Makarova je u trećem kolu sa 8-6 u trećem setu pobjedila zemljakinju, Nadiu Petrovu.

Rezultati treće kolo:
Vera Zvonareva (Rus,2) - Lucie Safarova (Cze,31) 6-3,7-6(9)
Kim Clijsters (Bel,3) - Alizé Cornet (Fra) 7-6(3),6-3
Petra Kvitova (Cze,25) - Samantha Stosur (Aus,5) 7-6(5),6-3
Flavia Pennetta (Ita,22) - Shahar Peer (Isr,10) 3-6,7-6(3),6-4
Agnieszka Radwanska (Pol,12) - Simona Halep (Rum) 6-1,6-2
Ekaterina Makarova (Rus) - Nadia Petrova (Rus,13) 6-2,3-6,8-6
Iveta Benesova (Cze) - Anastasia Pavlyuchenkova (Rus,16) 6-3,1-6,7-5
Peng Shuai (Kin) - Ayumi Morita (Jpn) 6-1,3-6,6-3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.