Kvitova: Sezona iz snova
Nakon Wimbledona još jedan veliki naslov

Prva nakon Jane Novotne 1997.godine

Kvitova: Sezona iz snova

M. Maksimović

Ovo je definitivno godina Petre Kvitove. Godina u kojoj je osvojila Wimbledon kao prva Čehinja nakon Jane Novotne 1998.godine. Sve isto je ponovila na WTA Championshipu u Istanbulu.

Pobjednica Kvitova, prva Čehinnja opet nakon Jane Novotne 1997.godine. Prošlu godinu je završila kao 34.igračica svijeta, u ovoj je osvojila Brisbane, Paris, Madrid, Wimbledon, Linz, na kraju i završni Championship sa čistih 5:0.


''Svaki gem je bio neizvjestan, ali ja sam uspjela osvojiti važne poene. Volim igrati u dvorani jer u dvorani mogu forsirati svoju igru. Prije početka sezone sam imala samo jednu želju, podići nivo svoje igre. Sada mogu reći da je ovo bila moja sezona iz snova'' rekla je Kvitova koja će godinu zaključiti kao druga igračica svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.