Kyrgios je još "mali": Federer u tri seta do osmine finala

US Open

Kyrgios je još "mali": Federer u tri seta do osmine finala

Edmir Škorić

Švicarski teniser Roger Fedefrer plasirao se u osminu finala US Opena, pošto je u tri seta savladao Nicka Kyrgiosa sa 6:4, 6:1, 7:5.

Federer je poprilično lako došao do plasmana u osminu finala, možda su mnogi očekivali daleko jači otpor Kyrgiosa, ali australski teniser je donekle mogao da parira Švicarcu, no u jednom dijelu meča je bio "nevidljiv".

U prvom setu je Kyrgios pružio nešto bolji otpor Rogeru, koji je brejkom u 10. gemu ipak stigao do vodstva u setovima, da bi u drugom Federer imao 4:0 i na kraju je samo jedan gem prepustio svom rivalu.

I u trećem setu je jedan od najboljih tenisera svijeta bio bolji, pa je na kraju bez izgubljenog seta prošao u osminu finala, a tamo će igrati protiv Johna Millmana, koji je pobijedio Mihaila Kukušina s 3:1.

US Open:
Kyrgios - Federer 4:6, 1:6, 5:7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi