Kyrgios: Novak je jedan od najvećih, ali ovo je bio moj dan

Velika pobjeda Nicka Kyrgiosa

Kyrgios: Novak je jedan od najvećih, ali ovo je bio moj dan

Nick Kyrgios zabilježio je jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

U četvrtfinalu Acapulca Australijanac, trenutno 17. igrač svijeta, savladao je drugog tenisera na ATP listi, Srbijanca Novaka Đokovića.

Kyrgios je u prvom međusobnom duelu sa Novakom slavio sa 2:0 u setovima (7:6, 7:5), poslije sat i 48 minuta igre.

"Ogromna pobjeda. Bio sam malo nervozan na početku jer sam znao da publika navija za Novaka. On je jedan od najboljih tenisera svih vremena, ali sam igrao sa dosta samopouzdanja. Servis je bio najbolji dio moje igre, imao sam jedan od najboljih servis mečeva u karijeri", rekao je Kyrgios.

21-godišnji teniser u duelu sa drugim reketom svijeta odservirao je 25 aseva i zabilježio samo jednu dvostruku servis grešku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi