Kyrgios prešao granicu, provocirao Wawrinku

Australac u centru pažnje

Kyrgios prešao granicu, provocirao Wawrinku

Sa novim valom tenisera, očito nam dolaze neki novi stilovi, nešto novo u svijetu tenisa. Bilo je i psovki sudija, bilo je i je vrijeđanja sudija, publike. Na turniru u Montrealu 

Nick Kyrgios je ponudio nešto novo. " Kokkinakis ti je prasnuo curu. Žao mi je što ti to moram reći stari", poručio je Kyrgios Wawrinki sredinom drugog seta. Stan se razveo od 40-godišnje supruge Ilham Vuilloud, a u posljednje vrijeme kruže glasine kako je u vezi sa teniserkom iz Hrvatske, Donnom Vekić. Vekić je igrala s Thanasijem Kokkinakisom u mješovitim parovima na Australian Openu 2014. godine.

" Pokušao je da me izbjegne, ali suočio sam se sa njime. Neka to ostane u svlačionici, ali mislim da jednostavno postoje neke stvari koje ne možeš da izgovoriš nezavisno od toga kako se osjećaš i pod kolikim si stresom na terenu. Ovo nije prvi put da se Nick ovako ponaša na terenu, vrijeme je da ATP reaguje. To što je mlad ne može biti izgovor " rekao je Wawrinka.

Kyrgios se kasnije pokušao opravdati za svoje riječi. "Rekao sam to u žaru trenutka. Ne znam zašto. Samo sam to rekao..."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti