Kyrgios se plasirao u polufinale Miamija

Masters u Miamiju

Kyrgios se plasirao u polufinale Miamija

D. Rakanović

Australski teniser Nick Kyrgios plasirao se u polufinale Mastersa u Miamiju nakon što je porazio Alexandera Zvereva sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7, 6:3.

Izvanredan meč na Floridi trajao je dva sata i 36 minuta. 

Australijanac je ušao bolje u meč, u devetom gemu je uzeo brejk Zverevu, da bi nakon toga potvrdio brejk i uzeo set sa 6:4. U drugom setu se vidjela velika neizvjesnost, oba tenisera čuvala su svoj servis pa je set otišao u taj-brejk koji je teniser iz Njemačke slavio sa 11:9. U odlučujećem setu Kyrgios je u šestom gemu osvojio brejk, koji je potvrdio u narednom gemu, i na kraju slavio sa 6:3.

U polufinalu Kyrgios će igrati protiv Švicarca Roger Federer..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi