Kyrgios u finalu protiv Goffina

ATP Tokijo

Kyrgios u finalu protiv Goffina

Australijski teniser Nick Kyrgios plasirao se u veliko finale ATP turnira u Tokiju nakon današnje pobjede protiv Francuza Gaela Monfilsa sa 2:0 u setovima.

Iako se očekivalo da će Monfils voditi glavnu riječ u ovom meču obzirom da je u boljoj formi, Kyrgios je ipak uspio izvući najbolje iz sebe te na kraju slaviti zasluženu pobjedu.

Prvi set protekao je u prilično izjednačenoj borbi, ali Kyrgios je ipak uspio da napravi jedn brejk i to sredinom seta te da na kraju slavi rezultatom 6:4. Nastavak meča donio je čak tri brejka. Dva je napravio Kyrgios, a jedan Monfils i Autralac je set osvojio sa 6:4.

U finalu ćeigrati protiv Belgijanca Davida Goffina koji je nešto ranije slavio protiv Hrvata Marina Čilića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi