Kyrgiosu kazna za nesportsko ponašanje u Šangaju
Foto: EPA

Australac se ne mijenja

Kyrgiosu kazna za nesportsko ponašanje u Šangaju

Problematični australski teniser Nick Kyrgios zaradio je kaznu za nesportsko ponašanje na Mastersu u Šangaju. 

Kyrgios je u Šangaju igrao sa Johnsonom, a nakon što je izgubio prvi set u tie-breaku odlučio je iz čista mira predati meč i napustiti teren, što je naišlo na brojne optužbe zaljubljenika u tenis. 

Kasnije je sve to obrazložio riječima da je imao zdravstvenih tegoba, odnosno da je u pitanju stomačni virus, ali to nije prošlo kod ATP-a koji mu je oduzao cijelu novčanu naknadu za od 21.085 dolara za pojavljivanje u Šangaju.

Uz to, Kyrgios je dobio i dodatnu kaznu od 10.000 dolara za, kako je navedeno, nesportsko ponašanje. 

Inače, Kyrgios je poznat po svom temperamentu i skandaloznom ponašanju od početka profesionalne karijere. Jedne prilike mu je predloženo i da posjeti psihologa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi