Lacko stigao do finala Zagreba
Lukas Lacko

Slovak u velikom naletu

Lacko stigao do finala Zagreba

M. Maksimović

Lukas Lacko očito u Zagrebu igra svoj najbolji teniser u karijeri. Ovaj Slovak, inače 97.igrač na ATP rang listi izborio je plasman u finale ATP turnira u Zagrebu.

U polufinalu je sa 7-5,7-6(3) bio bolji od Marcosa Baghdatisa, pobjednika ovog turnira iz 2007.godine. Lacko je prošle godine igrao uglavnom na challengerima, ove godine je iz kvalifikacija stigao do trećeg kola Australian Opena.

Lacko se uporno vraćao i na kraju je slavio u dva seta. Prvi set je dobio nakon što je nadoknadio break zaostatka, u drugom je gubio 4-1, ali se vratiio, te je na kraju sa 7-3 slavio u tie breaku. U finalu ga čeka treći nositelj, Mikhail Youzhny. Rus je sa 6-3,6-4 ispratio Nijemce Michaela Berrera za 18.finale u karijeri. Na svom kontu ima sedam naslova, ali od Kuala Lumpura 2010.godine.
Rezultati polufinala:
Mikhal Youzhny (Rus,3) - Michael Berrer (Nje) 6-3,6-4
Lukas Lacko (Slk) - Marcos Baghdatis (Cyp,6) 7-5,7-6(3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.