Lakše povrijeđena bh. djevojka
Ni ovogodišnji Australian Open nije mogao bez incidenata

Incident nakon meča Đoković - Delić

Lakše povrijeđena bh. djevojka

Iako su se za vrijeme meča Đoković - Delić navijači na tribinama ponašali u skladu sa „poveljom“ nakon meča došlo je do sukoba. Tridesetak navijača je izbačeno iz Melbourn Parka, a jedna žena bh. porijekla lakše je povrijeđena.


Incident je počeo bacanjem stolica sa jedne i druge strane, da bi se u sukob umješala i policija.
Naime, kako navode organizatori, navijači su se međusobno gađali flašama i stolicama, a nekoliko ih je lakše povrijeđeno.
Lokalna policija saopštila je da je djevojka prošla sa lakšim povredama i da neće podnijeti krivičnu prijavu protiv navijača.
Prema verziji jednog od tifoza sa bh. zastavom sukob su počeli Đokovićeve pristalice.
„Prvi su bacili stolicu i oborili djevojku, a zatim su nastavili da je gađaju“, rekao je navijač Amera Delića koji nije želio da otkriva identitet.
Jedan od srpskih navijača optužio je bosanske da su na tribine ponijeli flaše, noževe i oštre predmete te da su bili spremni za sukob.
Dan prije meča i Đoković i Delić pozvali su navijače da se uzdrže od bilo kakvog sukoba i da navijaju sportski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti