Lalić i Fatić poraženi u kvalifikacijama

ITF Futures u Prijedoru

Lalić i Fatić poraženi u kvalifikacijama

Sven Lalić i Nermin Fatić nisu uspjeli izboriti plasman u glavni žrijeb ITF Futures turnira u Prijedoru, vrijednog 10.000 dolara.

Bosanskohercegovački teniseri zaustavljeni su u posljednjem kolu kvalifikacija na četvrtom turniru iz Futures serije u BiH.

Lalić je poražen od Mađara Viktora Filipenka sa  6:7 (5/7), 6:7 (4/7), a 16-godišnji Fatić od Crnogorca Nemanje Kontića sa 5:7, 1:6.

U glavnom dijelu turnira nastupit će četvorica bh. tenisera. Prvi nosilac Mirza Bašić na startu turnira igra protiv veterana iz Hrvatske Ivana Cerovića, dok se drugi nosilac Aldin Šetkić sastaje sa Mađarom Martonom Fucsovicsom.

Tomislav Brkić igra protiv šestog nosioca Ante Pavića iz Hrvatske, a Jasmin Ademović, koji je dobio pozivnicu organizatora, protiv Amerikanca Janicija Sashe Karica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije