Laslo Đere osvojio ATP turnir na Sardiniji

U finalu bolji od domaćeg igrača Cecchinata

Laslo Đere osvojio ATP turnir na Sardiniji

Laslo Đere, srpski tenisač, domogao se svog drugog ATP naslova u karijeri.

Danas je Đere u finalu ATP 250 turnira na Sardiniji savladao domaćeg igrača i nekadašnjeg polufinalistu Roland Garrosa Marca Cecchinata.

Talijan je slovio za favorita u ovom finalu, no Đere je proteklog tjedna odigrao možda i najbolji tenis karijere, te je sav kvalitet koji je prikazivao u prethodnim mečevima danas objedinio u ovaj finale koje mu je pripalo s 2:0, po setovima 7:6 i 7:5. U prvom setu viđen je po jedan break, pa se do pobjednika moralo doći nakon trinaeste igre, tie-breaka. Tamo je Đere brzo poveo s 5:1 i priča je bila gotova što se tiče prvog seta.

Đere je bolje otvorio nastavak meča, breaknuo odmah Talijana i poveo s 2:0 no nekoliko minuta kasnije Talijan je vodio s 3:2 i on je imao prednost breaka. Nakon što nije iskoristio višestruke lopte za prednost od 4:2 nervozni Cecchinato je popustio. Đere je nakon izjednačenja pravio konstantni pritisak na njegove serve i pošlo mu je za rukom napraviti odlučujući break pri rezultatu 6:5 u drugom setu te tako doći do svoje druge ATP titule. Prvu je osvojio prošle godine u brazilskom Riju a turnir je bio iz serije 500.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti