Lendl ponovo protiv Wilandera
Ivan je više u posljednje vrijeme igrao golfa

Na egzibiciji u Las Vegasu

Lendl ponovo protiv Wilandera

M. Maksimović

Ivan Lendl je jedan od onih tenisera kojeg nakon povlačenja 1994.godine nismo previše mogli vidjeti na teniskim terenima.Nije igrao egzibicije, nije trener, nije igrao na Senior Touru, za razliku od velike večine njegov kolega, tenisera, barem onih koji su bili na vrhu.

Prema najavama koje stiže iz Las Vegasa, Lendl bi trebao zaigrati egzibicioni meč protiv svog nekada velikog rivala Matsa Wilandera. Lendl je u svojoj karijeri osvojio osam Grand Slam titula, po tri puta je otišao do kraja na Roland Garrosu i US.Openu, dva puta na Australian Openu, ali nikad nije osvojio Wimbledon iako je dvije godine zaredom igrao finale. Ukupno je u karijeri osvojio 94 turnira te je 50 puta poražen u finalima.

Zvanično se povukao 1994.godine, u godini u kojoj je igrao finale Sydneya, četvrto kolo Australian Opena, polufinale Hong Konga, četvrtfinale Madrida i Tokija. Posljednji meč je odigrao u drugom kolu US.Opena kada je poražen od Bernda Karbachera, tačnije predao je zbog povrede.

Pored rivalstva sa Borisom Beckerom, Lendl je imao i veliko rivalstvo sa Matsom Wilanderom sa kojim se često susretao u finalima velikih turnira.Između ostalog tu su dva meča sa finala US.Opena, tu su dva finala Roland Garrosa, finale Mastersa, na kraju je Lendl bio bolji u međusobnim duelima 15:7.

Prema najavama uz meč Lendl - Wilander, publika će moći pogledati još dva meča, duele Roddicka i Safina te Samprasa i Blakea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.