Otac mu je teniska legenda, a on u karijeri osvojio samo jedan set

Njemu baš i ne ide

Otac mu je teniska legenda, a on u karijeri osvojio samo jedan set

Edmir Škorić

Bjorn Borg bivši je slavni švedski teniser koji je u karijeri osvojio 62 teniska turnira i 11 Grand Slamova, a u periodu od 1976. do 1980. godine osvajao je pet Wimbledona u nizu.

I dok je Bjornova karijera bila nevjerovatna, zbog čega je jedna od najvećih legendi ovog sporta, njegov sin Leo je očajan.

U karijeri niže poraze, a do sada je na 10 mečeva na "jačim" turnirima upisao 10 poraza, te je ostvario samo jedan set i to protiv 1475. tenisera svijeta.

"Ne želim da se o meni govori kao o sinu legendarnog Bjorga. Samo želim da razgovaraju o meni i mom tenisu. Spreman sam za ATP razinu, znam da mogu igrati dobro i želim se boriti s jakim teniserima. Ne osjećam pritisak, pa samo želim igrati najbolje što mogu", rekao je mladi teniser.

Leo je rođen 2003. godine i sa 18 godina tek počinje njegova karijera, tako da ima dovoljno vremena da barem donekle opravda prezime koje nosi.

Top Komentari

user1610286185
Dajte mu Dzumhura, njega nema ko nije pobijedio
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti