Ima samo 15 godina, a svijet joj se već divi: Ovo dijete je posebno

Linda večeras ruši rekord?

Ima samo 15 godina, a svijet joj se već divi: Ovo dijete je posebno

E. Škorić

Linda Fruhvirtova je češka juniorska teniserka koja je sa 15 godina počela da oduševljava cijeli svijet.

Trenutno je 361. igračica svijeta, što je zaista impresivno za djevojku do 15 godina, a predviđa joj se blistava teniska karijera. Nakon osvojena četiri ITF turnira, zatim pobjede nad jednom Alize Cornet, sada je stigla do druge pobjede na WTA turu.

Pobijedila je Emmu Navarro sa 6:4, 6:2 u Charlestonu na turniru iz serije 250 i zahvaljujući tome igrat će u četvrtfinalu, a na WTA listi je napredovala za čak 139 mjesta.

"Ovo dijete je posebno", komentarisao je njene nastupe Jose Morgado, novinar portugalskog Recorda.

Unatoč tome što je napravila 11 dvostrukih servis pogrešaka, tinejdžerka je uspjela izbaciti četiri godine stariju Amerikanku na njenom terenu, a impresionirala je naročito snažnim i učinkovitim udarcima iz forhenda i bekhenda.

Meč je završila na sjajan način, nakon što je razmjenu od 14 udaraca završila prekrasnim forhendom i najavila velike stvari koje je očekuju. Četvrtfinale WTA turnira izborila je sa samo 15 godina i 350 dana, a rekorderka je sada već poznata Cori Gauff koja je sa 15 dana i 214 dana prije dvije godine u Linzu izborila četvrtfinale.

Oglasi

Petnaestogodišnjakinju je pohvalio čak i Chris Evert, legendarni američki teniser i bivši čelnik WTA.

"Petnaestogodišnju Fruhvitovu bilo je sjajno gledati danas protiv Cornet. U januaru je nekoliko sedmica trenirala u mojoj akademiji. Jako je dobro igrala protiv teniserki koje su se natjecale na WTA turnirima i pokazivale samopouzdanje i talent", napisao je Evert.

Fruhvirtova igra i parove, a njena sestra Brenda također je velika nada češkog i evropskog tenisa. Brenda je šokirala teniski svijet prije godinuz dana kada je pobijedila Katerinu Siniakovu sa 7:6, 6:1 tokom turnira u Češkoj.

"Sestre Williams i sestre Pliškove sada su povijest tenisa. Je li vrijeme za sestre Fruhvirtove?", piše ugledna Marca. Linda će večeras imati novi izazov, odmjerit će snage u četvrtfinalu protiv Astre Sharme koja je 165. igračica svijeta.

Top Komentari

opasni_medo
Škoriću, Chris Evert je bila legendarna američka teniserka, ne teniser.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi