LIVE: Federer - Džumhur 6:4, 6:3, 6:2

LIVE: Federer - Džumhur 6:4, 6:3, 6:2

Adnan Beganović

Roger Federer je stigao do pobjede nad Damirom Džumhurom, koji je pružio sjajnu partiju...Švicarskog tenisera blizu je pobjede, ima 5:2 u trećem setu, no Damir je odigrao sjajan meč...Federer je i u trećem setu uzeo servis našem teniseru i nalazi se na korak do pobjede. Švicarski teniser sigurnom igrom uzima svoj servis na otvaranju trećeg seta. Roger Federer je dobio i drugi set i nalazi se na korak do plasmana u osminu finala. Dobro igra našeg tenisera, ali Federer je na višem nivou. 

Uspio je Džumhur vratiti jedan break, trenutno je 5:3 za Federera, a naš teniser servira. Bosanskohercegovački teniser je imao još jednu break priliku, ali opet nije imao sreće. Federer je svoju novu break priliku u drugom setu iskoristio i sada vodi 5:2.

Imao je Džumhur dvije break prilike, no niti jednu nije iskoristio. Federer ima break i vodi 2:1. Nekada najbolji svjetski teniser na otvaranju drugog seta oduzima servis Džumhuru. Damir Džumhur igra i bolje od očekivanog, no Federer je dobio prvi set (6:4).

Švicarski teniser vodi 5:4 i trenutno servira za meč, no bez obzira na zaostatak Džumhur igra dosta dobro...

Federer uzeo servis Džumhuru i sada vodi 4:2. 

Damir ima prednost (2:1), ali trenutno nema breakova. Džumhur je bez većih problema uzeo svoj servis na otvaranju meča, dok se Federer namučio da izjednači.

Poštovani posjetioci dobrodošli na tekstualni live prenos meča 3. kola drugog Grand Slama sezone Roland Garrosa između našeg Damira Džumhura i Rogera Federera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti