Ljubičić izborio polufinale

Ljubičić izborio polufinale

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić plasirao se u polufinale ATP turnira u Rotterdamu nakon što je u četvrtfinalu nakon 2 sata i 23 minute igre pobijedio Cipranina Marcosa Baghdatisa s 6:4, 6:7 (6), 7:6 (4).

Ljubičić je protiv Baghdatisa propustio dosta prilika za pobjedu u dva seta, a u odlučujućem setu je hrvatski najbolje plasirani tenisač na ATP ljestvici napravio "break" za 4:3, da bi Cipranin odmah uzvratio za 4:4, pa je dvoboj odlučen u "tie-breaku".

Ljubičić je protiv neugodnog Cipranina zabilježio drugu pobjedu u njihovu šestom dvoboju, a u polufinalu ga čeka Francuz Jo Wilfried tsonga, kojemu je meč bez borbe predao Čeh Tomaš Berdych.

Rotterdam je turnir na kojem Ljubičić uvijek dobro igra, a dosad je dvaput igrao finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti