Ljubičić u četvrtfinalu

Chellenger u Prostejovu

Ljubičić u četvrtfinalu

Ivan Ljubičić, četvrti nositelj 127.500 eura vrijednog Challengera u Prostejovu, plasirao se u četvrtfinale nakon što je u duelu osmine finala nadigrao Blaža Kavčiča.

Ljubičić je prvi set riješio u svoju korist sa 6:3, da bi Slovenac odolijevao u drugom, ali je Banjalučanin spasio dvije break-lopte i sa 7:5 zaključio je priču.

Ljubičić će u četvrtfinalu igrati protiv Čeha Jana Hajeka koji je u osmini finala izbacio Španca Davida Gimena Travera (6:3, 6:1). Čeh je trenutno 288. igrač svijeta i svakako da je Ljubo favorit za prolazak u polufinale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti