Lleyton Hewitt obradovao domaće navijače

ATP turnir u Brisbaneu

Lleyton Hewitt obradovao domaće navijače

Navijači u Pat Rafter Areni u Brisbaneu imali su zaista dosta razloga za zadovoljstvo nakon što je njihovljubimac Lleyton Hewitt izborio plasman u četvrtfinale. 

Australski veteran je i u četvrtom međusobnom duelu bio bolji od Španca Felicijana Lopeza. Šesti nositelj tunrira imao je čak 10 break šansi, ali je Hewitt spasio njih devet, što mu je bilo dovoljno da slavi pobjedu 7-5 i 6-3, te se plasira u polufinale. 

"Lopez je kvalitetan turnirski igrač. Već dugo vremena je među nositeljima na Grand Slam turnirima. Uvijek je dobro pobijediti igrača njegovog kvaliteta, posebno pred domaćom publikom", blistao je od sreće nakon meča Lleyton Hewitt. 

Hewitt će u polufinalu igrati protiv velikog iznenađenja turnira, Rumuna Mariusa Copila. Copil je u odličnom meču izbacio trećeg nositelja turnira Gillesa Simona sa 2-0 u setovima (7:5, 6:3), a u prošloj godini je 23-godišnji Rumun imao samo tri pobjede na ATP turnirima. 

U francuskom obračunu Jeremy Chardy je u tri seta izbacio Nicolasa Mahuta (7:5, 6:7, 6:3) i pasirao se u četvrtfinale gdje ga očekuje još jedan domaći teniser Samuel Groth koji je sa 2-1 u setovima bio bolji od Francuza Herberta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije