Llodra u finalu protiv Del Potra

Argentinac spriječio francusko finale

Llodra u finalu protiv Del Potra

M. Maksimović

Juan Martin Del Potro će nakon finala Rotterdama igrati i finale Marseilla. Danas je Argentinac pobjedio Jo-Wilfreda Tsongu nakon velike borbe u tri seta 6-4,6-7 (9),6-3 što je bila njegova četvrta pobjeda u pet međusobnih duela.

Tsonga je mogao bolje proći, ali je propustio puno prilika, šest break lopti ukupno. Del Potro je to znao kazniti, iako je i on mogao recimo proći u dva seta, s obzirom da je u drugom Tsonga spasio meč loptu.

U finalu će Del Potro igrati protiv Michaela Llodre koji će kao Francuz probati osvetiti Tsongu. Llodra je prije dvije godine osvojio ovaj turnir, godinu ranije je izgubio finale. Ukupno je u karijeri osvojio pet turnira, četiri puta je gubio u finalu. Posljednji naslov je bio onaj iz Eastbournea prije dvije godine.

U polufinalu je Llodra bio bolji od Janka Tipsarevića 6-4,7-6(10). Francuz je u desetom gemu prvog seta napravio break, jedini u meču. U tie breaku drugog, Tipsarević je propustio šest set lopti, imao je 6-4, ali se Llodra izvukao.

Rezultati polufinala:
Juan Martin Del Potro (Arg,4) - Jo-Wilfreda Tsonga (Fra,1)
Michael Llodra (Fra) - Janko Tipsarević (Srb,3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.