Loš početak godine: Đoković nanio Džumhuru jedan od težih poraza
Bio je ovo drugi duel Džumhura i Đokovića u karijerama i drugi trijumf srbijanskog tenisera.

ATP Doha

Loš početak godine: Đoković nanio Džumhuru jedan od težih poraza

Prvi reket svijeta Novak Đoković pobijedio je danas u malom balkanskom derbiju Damira Džumhura sa 2:0 u setovima u 1. kolu ATP tunira u Dohi.

Iako smo svi očekivali da će naš Damir pružiti nešto bolji otpor najboljem svjetskom teniseru, to se na kraju ipak nije desilo već je Đoković za manje od sat vremena riješio meč.

Džumhur je na samom startu izgubio servis i Đoković je brzo došao do prednosti od 3:0. Već tada se dalo naslutiti da se našem teniseru ne piše dobro, a do kraja prvog seta popularni Nole je još jednom 'brejknuo' Džumhura pa je slavio sa 6:1.

Sličan scenario viđen je i u drugom periodu. Iako je Džumhur uspio dobiti prvi servis gejm, ipak je već u drugom posustao, a Đoković je odmah 'namirisao krv' te je u nastavku seta napravio još jedan brej i na kraju došao do pobjede 6:2.

Srbijanski teniser će u osmini finala igrati protiv Mađara Martona Fucsovicsa koji je nešto ranije u toku dana porazio Rumuna Mariusa Copila također sa 2:0.

Top Komentari

heepeek
opet genocyd hahahahahahah više su imali šanse na streljanju u srebrenici nego džumuhumur sada hahahaha
0 53
heepeek
novi genocid nad bošnjom
0 42

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti