Luksemburg bez Mullera u Sarajevu

Posao dodatno olakšan

Luksemburg bez Mullera u Sarajevu

M. Maksimović

Iako smo na papiru bili blagi favoriti protiv Luksemburga, nakon posljednjih vijesti koje stižu iz sjedišta ITF-a, naše šanse su naglo porasle.Davis Cup reprezentacija Luksemburga će nastupiti u Sarajevu bez najveće zvijezde, Gillesa Mullera treenutačno 69.tenisera svijeta.

Selektor Davis Cup tima Luksemburga se odlučio za Mikea Scheidweilera, Uga Nastasija, Laurenta Brama te Philippea Grandjeana.Najiskusniji u ovom društvu je Mike Scheidweiler, nekada teniser u najboljih 300, danas bez rakinga. Ugo Nastasi je trenutačno 1853 igrač na ATP rang listi, dok preostala dvojica Laurent Bram i Philippe Grandjean.U odnosu na posljednji meč protiv Madagaskara koji je ova selekcija igrala u aprilu mjesecu prošle godine, u sastavu nema Mullera, ali ni Gillesa Kremera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.