Lundgren : Safin se uskoro povlači
Je li ovo posljednja sezona Marata Safina

Nekadašnji trener o svom bivšem igraču

Lundgren : Safin se uskoro povlači

M. Maksimović

Peter Lundgren nikada nije bio broj jedan na svijetu, nikada nije bio TOP 10 igrač, ali je vodio dva igrača koja su  bila na vrhu. Rogera Federera i Marata Safina. Federera je vodio od 2000. do 2003. godine, Safina od 2004. do 2006. godine.

 Danas je trener Marcosa Baghdatisa i danas govori o Safinu.
 - Safin je pozitivna ličnost, na teren može biti najbolji, kada je raspoložen. Kada nije onda igra katastrofalno, ali niko ne može da predvidi kako će Safin da igra i tome je poseban. Marat se ponajviše oslanja na svoju motiviranost, kada osjeti da mu se ne igra on će se povući. Mislim da će to biti naredne godine - mišljenja je Lundgren.

Safin je ove godine igrao finale Moskve, polufinale Wimbledona i to je to, ostalo su uglavnom bili porazi. U svojoj karijeri osvojio 15. turnira, između ostalog Australian Open 2005. godine, 12 puta je poražen u finalu. U karijeri je zaradio 13,922,490 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.