Luperi slavio

ITF turnir u Zagrebu

Luperi slavio

Antonio Luperi, mladi teniser iz Hrvatske, pobjednik je ITF turnira koji je igran na terenima Nacionalne teniske akademije na Zagrebačkom velesajmu.

Lupieri je u finalu sa više nego ubjedljivih 6:2 i 6:2 nadigrao prvopostavljenog Nijemca Marka Krickovica i time došao do svog najvećeg uspjeha na turnirima ovog ranga.

Bh. tenis imao je dva predstavnika. Damir Džumhur i Jasmin Ademović na lijep način su predstavili naš tenis malobrojnoj publici. Džumhur je u 2. kolu zaustavljen upravo od pobjednika, dok je Ademović igrao u polufinalu gdje je poražen od Nijemca.

Finale: Lupieri (Hrvatska, WC) - Krickovic (Njemačka, 1) 6:2, 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti