Maestralni Brkić u četvrtfinalu Genove

Ide na nekadašnjeg 9. tenisera svijeta

Maestralni Brkić u četvrtfinalu Genove

Dž. Mrakić

Naš teniser Tomislav Brkić pobijedio je favorizovanog Adama Pavlaseka u okviru osmine finala jakog Challengera u Genovi (106.500€).

Brkić je kao autsajder ušao u ovaj meč, međutim iznenađujuće je slavio, i to bez nekog pretjeranog napora. Čeh Pavlasek, inače 149. teniser na ATP listi, teren je nakon nešto više od sat vremena morao napustiti pognute glave. Naš teniser slavio je s visokih 6:3, 6:1.

Prolaskom u četvrtfinale Brkić je zaradio 25 ATP bodova, a tamo ga, ukoliko ne dođe do nekog iznenađenja, čeka ga nekadašnji 9. teniser svijeta, Španac Nicolas Almagro (ATP 114).

Genova Challenger, osmina finala:

Brkić 2:0 Pavlasek (6:3, 6:1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.