Makarova kasnila zbog reklame
Razgovor sutkinje i teniserke

Pravila su pravila

Makarova kasnila zbog reklame

M. Maksimović

Posljednji meč u ponedeljak su na Rod Laver Areni igrali Kim Clijsters i Ruskinja Ekatarina Makarova. Clijsters je prošla dalje, ali je sami početak meča kasnio.

Sutkinja u stolici, Mariana Alaves je primijetila kako je reklama na majici ruske teniserke prevelika te je zatražila da Makarova promijeni majicu.Ruskinja to nije uradila, ali je reklamu sa prednje strane prebacila na rukav što je dozvoljeno. Po pravilila ITF, odnosno Grand Slam turnira, reklame ne smiju biti veće od 26 centimetara, alko je na majici jedna oznaka.Ako su dvije, tada reklama sa prednje strane ne smije da bude veća od 13 centimetara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.