Makedonci izabrali zemljanu podlogu
BiH prvi put u ovom društvu

U dvorani na zemlji

Makedonci izabrali zemljanu podlogu

M. Maksimović

U Teniski savez BiH je stigla i zvanična potvrda iz ITF-a, meč Makedonija - BiH će se igrati u Velesu od 5.do 7.marta ove godine. Domaćin se odlučio za dvoranu Gemidzii čiji je kapacitet 2760 gledalaca. Teniski savez Makedonije se odlučio prema očekivanju za zemljanu podlogu, tačnije  Sportfloor Clay.

Prema utvrđenom programu prvog dana u petak će se igrati dva singla, a prvi počinje u 16 sati.
Subota je rezervisana za parove, nedelja za preostala dva singl meča ukoliko se budu igrala.
Naša reprezentacija je do sada protiv Makedonije igrala tri puta, posljednji 2005.godine u Egiptu. Sva tri meča su igrana na zemljanoj podlozi, a jedinu pobjedu imamo iz 2001.godine kada smo slavili na turniru III grupe Euroafričke zone na Mauritius.

Kandidati za reprezentaciju BiH su Aldin Šetkić, Ismar Gorčić, Siniša Marković, Mirza Bašić i Tomislv Brkić, a nije isključeno da sa reprezentacijom trenira i Damir Džumhur. Pobjednik meča će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Estonije i Mađarske, dok će se poražene selekcije iz ova dva duela
boriti za opstanak u II grupi Euroafričke zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.