Malo pravog tenisa, puno povreda
Marcos predao Lleytonu

Bliži se kraj prve sedmice u Melbourneu

Malo pravog tenisa, puno povreda

M. Maksimović

Mirna subota u Melborune parku, subota od koje se očekivalo puno, barem po nekim parovima trećeg kola, međutim ono što je zanimljivo ili zabrinjavajuće jesu predaje, odnosno povrede.Rijetko kada se nešto slično događalo, jer je od sedam mečeva, tri završena predajom.Zato su oni koji su igrali bili više nego ubjedljivi.

Roger Federer je do sada izgubio samo jedan set, na početku, valjda dok se malo zaigrijao, sada je sve po starom. Albert Montanes nije imao šanse, niti jedne break prilike, dok je Federer bio na 50%, od šest iskoristio je tri. Na kraju čistih 6-3, 6-4, 6-4, za 50.jubilarnu pobjedu na Australian Openu, ujedno je ovo bila pobjeda sa kojom je Federer postao prvi teniser sa 50 ili više pobjeda na tri od četiri Grand Slama.

Novak Đoković je također do sada izgubio samo jedan set, ali kako se turnir bliži završnici, Nole je sve bolji. Danas je razbio Denisa Istomina iz Uzbekistana 6-1, 6-1, 6-2.

Jedan od onih koji od početka turnira svoje protivnike uništava je Nikolay Davydenko. Davydenko je u velikoj seriji, na kraju godine je uzeo završni Masters u Londonu, pa turnir u Dohi, pa je ovde izborio osminu finala. Juan Monaco je skupljao mrvice, tri gema u drugom, četiri gema u trećem setu i to je to.

U osmini finala je Nicolas Almagro, koji samo koristi povoljan ždrijeb. Alejandro Falla je pokušao nešto, ali nije isšlo, sve je završeno u tri seta, 6-4,6-3,6-4. I to je to. Preostali mečevi koji su se igrali do večernjih sati su završili vrlo brzo ili su završeni i prije početka.


Stefan Koubek je predao Fernandu Verdascu, nakon što je Španac dobio prvi set 6-1. Austrijanac je predao zbog povrede. Mikhail Youzhny nije niti izlazio na teren protiv Lukasza Kubota, predao je zbog povrede zgloba koju je zaradio kolo ranije.Puno se očekivalo od meča Lleyton Hewitt - Marcos Baghdati. Hewitt je dobiop rvi 6-0, u drugom je imao 4-2, kada je Marcos odlučio predati. Razlog, povreda desnog ramena.

Rezultati 3.kolo:
Roger Federer (Švi, 1) - Albert Montanes (Špan, 31) 6-3, 6-4, 6-4
Novak Đoković (Srb, 3) - Denis Istomin (Uzbekistan) 6-1, 6-1, 6-2
Nikolay Davydenko (Rus, 6) - Juan Monaco (Argentina, 30) 6-0, 6-3, 6-4
Lukasz Kubot (Pol) - Mikhail Youzhny (Rus, 20) predaja Youzhnyja  
Fernando Verdasco (Špa, 9) - Stefan Koubek (Aut) 6:1, predaja Koubeka
Nicolas Almagro (Špa,26) - Alejandro Falla (Kol) 6-4,6-3,6-4
Lleyton Hewitt (Aus,22) - Marcos Baghdatis (Cyp) 6-0,4-2 predaja Baghdatisa


Parovi osmine finala:
Roger Federer - Lleyton Hewitt
Fernando Verdasco  - Nikolay Davydenko
Novak Đoković - Lukasz Kubot
Roddick - Fernando Gonzalez
Marin Čilić - Juan Martin Del Potro
Andy Murray - John Isner
Ivo Karlović - Rafael Nadal

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije