Malo sporija podloga, nešto teže loptice
Dvorana u kojoj će se igrati meč

Naši teniseri odradili prve treninge

Malo sporija podloga, nešto teže loptice

M. Maksimović

Davis Cup reprezentacija BiH je prije dva dana doputovala u  Hillerod gradić koji je udaljen nekih 40-tak kilometara od Kopenhagena. Reprezentaciju je dočekalo ružno vrijeme, kiša uz izuzetno niske temperature.

Posljednji se reprezentaciji priključio najveći adut Amer Delić koji je avionom doputovao iz SAD, pa je još uvijek umoran od puta. Teniseri su odradili jedan trening u ponedeljak, jedan utorak, dva će u srijedu, u četvrtak je službeno predstavljanje, odnosno ždrijebanje mečeva, dok je prvi meč na rasporedu u petak od 15 sati.

Na jednoj strani su Amer Delić (ATP, 225), Aldin Šetkić (ATP, 437), Damir Džumhur (ATP, 532) i Ismar Gorčić  (ATP, 1054). Na drugoj strani su Frederik Nielsen, (ATP, 191), najbolji ranking 190 (15.08.2011.), Martin Pedersen, (ATP,-), najbolji ranking 344 (12.05.2008.), Thomas Kromann, (ATP,-) najbolji ranking 855 (15.12.2008.),Christoffer Konigsfeldt (ATP,-), najbolji ranking 1286 (15.06.2009.). Danci su protiv Latvije igrali na otvorenom, podloga je zemljana, ovaj put će u dvoranu na tvrdu.

''Ovdje stalno kiša pada, hladno je i temperatura je nekih 15 stepenih pa je to sigurno jedan od razloga zbog kojih su se Danci odlučili za dvoranu. To je dvorana napravljena prije nekih dvadesetak godina, ima pet - šest terena, a dva srednja će biti prepravljena za centralni na kojem će se igrati mečevi'', kaže u prvom raportu iz Danske, direktor TS BiH, Zlatko Šoše.

Podloga - Danci su izabrali tvrdu, bržu takozvanu acrylic. Koliko su naši igrači zadovoljni?

''Podloga je nešto sporija u odnosu na onu koju smo imali u Mejdanu, ali za sada nema primjedbi od naših igrača. Imamo još tri dana da se maksimalno prilagodimo. Loptice sa kojima će se igrati meč su Tecnifibre, nisu uobičajne kod nas, malo su teže, ali ni to ne bi trebao biti neki veliki problem'' istakao je Šoše

Naši reprezentativci su se pojavili utorak na pres konferenciji za domaće medije, dok su Danci odradili Kids Day u dvorani u kojoj će se igrati meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.