Mama Kim osvojila US Open

US Open

Mama Kim osvojila US Open

Adnan Beganović

Belgijanska teniserka Kim Clijsters, koja se povukla iz svijeta tenisa prije gotovo dvije godine, u nedjelju je pobijedila u finalu US Opena, samo 18 mjeseci nakon rođenja djeteta, Dankinju Caroline Wozniacki (7:5, 6:3).

Belgijanka kojoj je ovo drugi Grand Slam nakon US Opena 2005. pobijedila je 19-godišnju Dankinju, devetu tenisačicu svijeta, nakon sat i pol igre.

Bivši svjetski broj jedan u ženskom tenisu, prekinula je karijeru u maju 2007. godine. Nakon pauze od gotovo dvije godine tokom kojih se udala i postala majka, belgijska se tenisačica vratila u avgust na teniske terene na turnirima u Cincinnatiju i Torontu da bi za US Open dobila pozivnicu.

Clijsters je tako postala prva tenisačica koja je s pozivnicom osvojila US Open i prva mama koja je osvojila Grand slam nakon Australke Evonne Cawley-Goolagong u Wimbledonu 1980.

Ova je pobjeda osigurala Clijsters i 19. mjesto na novoj WTA ljestvici u ponedjeljak.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.