Marin Čilić osvojio Chennaiji
Čilić sjajno otvorio sezonu

ATP turniri

Marin Čilić osvojio Chennaiji

A. Beganović

Hrvatski tenisač, Marin Čilić, pobjednik je 450. 000 dolara vrijednog ATP turnira u indijskom Chennaiju.

Marin Čilić je sjajno započeo novu tenisku sezonu. U indijskom Chennaiju osvojio je svoj drugi turnir u karijeri, pobjedivši u finalu najveće iznenađenje turnira, domaćeg tenisera Somdeva Devvarmana.

Čilić je u finalnom meču protiv 202. igrača svijeta, Somdeva Devvermana, slavio u dva seta (6:4, 7:6). Indijac je bolje otvorio meč i u 5. gemu na Marinov servis je imao 0:40 ali je hrvatski teniser uspio to spasiti. Ono što Indijac nije iskoristio u 5. gemu prvog seta, uspio je Čilić kada pri vodstvu od 5:4 uzima servis Devvermanu i osvaja prvi set.

U drugom setu obojica tenisača su uspjela oduzeti po jedan servis svom protivniku, pa je o pobjedniku odlučivao tie – break, u kojem se bolje snašao Čilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.