Marin izgubio set, ali pobjedio

Tri nositelja prošla među osam

Marin izgubio set, ali pobjedio

M. Maksimović

Na turniru u Chennaiu su odigrana četiri meča drugog kola. Svakako vrijedi izdvojiti duel između Marina Čilića i Ukrajinca Sergiyja Stakhovskog.

Ukrajinac je dobio prvi set sa breakom koji je došao u devetom gemu kod rezultata 4-4.U nastavku je Marin bolje servirao, iskoristio je tri od pet break lopti, na svom prvom servisu je ispustio tri poena, tri u trećem setu.

 

Naredni protivnik Marina Čilića je Francuz Benoit Paire, peti nosilac. Francuz je deklasirao za 40 minuta Izraelca Selu prepustivši mu jedan gem. Jednako ubjedljiv je bio Tomas Berdych. Čeh je sa 6-1, 6-3 završio posao protiv domaćeg tenisera Somdeva Dewarmana.

 

Rezultati 2.kolo:

Marin Čilić (Hrv,3) - Sergiy Stakhovsky (Ukr) 4-6,6-2,6-3 

Tomas Berdych (Češ,1) - Somdev Dewarman (Ind) 6-3,6-1 

Benoit Paire (Fra,6) - Dudi Sela (Izr) 6-1,6-0 

Roberto Bautista Agut (Špa) - Matthias Bachinger (Nje) 7-6(4),6-3 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije