Marinu prva ili Rogeru osma titula na Wimbledonu?

Danas na rasporedu veliko finale

Marinu prva ili Rogeru osma titula na Wimbledonu?

Ljubitelji tenisa širom svijeta danas sa nestrpljenjem iščekuju finale Wimbledona. U njemu će se sastati sedmostruki šampion ovog turnira Roger Federer i hrvatski teniser Marin Čilić.

Čilić je prvi Hrvat od Gorana Ivaniševića (2001. godine) koji je stigao do velikog finala Wimbledona. Prije njega najbliži je 2004. godine bio Mario Ančić, ali je zaustavljen u polufinalu od Andyja Roddicka.

Marin u svom vlasništvu do sada ima jednu Grand Slam titulu i to onu sa US Opena 2014. godine. Ovo će za šestog tenisera svijeta biti drugo Grand Slam finale, a protivnik je najteži mogući.

S druge strane mreže bit će sedmostruki šampion Wimbledona i čovjek koji će igrati svoje 11. finale ovog turira - Roger Federer. Teniser koji će za nešto više od dvije sedmice napuniti 36. godina igra najbolji tenis života. Vjerovatno više niko ne ponavlja onu rečenicu da je on najbolji teniser u historiji u najgoroj konkurenciji u historiji, jer je Roger i danas najbolji, a konkurencija nikada nije bila jača.

Federer će danas juriti svoju 19. titulu na Grand Slam turnirima, a posljednju je osvojio u januaru mjesecu kada je u finalu Australian Opena pobijedio svog vječitog rivala Rafaela Nadala sa 3:2 u setovima.

Podsjetimo da današnji susret počinje od 15.00 sati na Centralnom terenu Wimbledona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi