"Prikrivaju namjere, a 95% njih podržava agresiju Rusije, svi su isti"
FOTO: EPA

Ukrajinska teniserka ima jasan stav

"Prikrivaju namjere, a 95% njih podržava agresiju Rusije, svi su isti"

Haris Zilić

Odluka da se zabrani učešće na Wimbledonu teniserima i teniserkama iz Rusije i Bjelorusije mogao bi biti presedan u teniskom svijet.

Za razliku od ostalih sportksih svjetskih organizacija WTA i ATP nisu sankcionisali ruske predstavnike na turnirima, ali odluka Wimbledona mogla bi i to promijeniti.

Prva koja se oglasila nakon odluke vazena za Wimbledon je ukrajinska teniserka Marta Kostyuk.

Ova 19-godišnja teniserka je pri stavu da neće igrati mečeve protiv ruskih i bjeloruskih teniserki bez obzira kakve odluke bile na turnirima, jer kako ona smatra 95% njih podržava agresiju Rusije, neki to prikirvaju.

"Neću igrati mečeve protiv teniserki iz Rusije i Bjelorusije. Njih 95% podržava invaziju Rusije na Ukrajinu, iako to pokušavaju prikriti, svi su oni isti", rekla je Kostyuk i dodala:

"Ne znam kakva je situacija na ATP, ali podaci sa WTA toura koje ja znam su šokantni. Ukrajina ima malo predstavnika u tenisu i svi se moramo držati zajedno i imati isti stav po pitanju naše domovine."

Kostyuk je trenutno 52. na WTA listi i jedna je od teniserki kojoj se predviđa odlična karijera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi