Martens zaustavio Delića u drugom kolu

Kvalifikacije Australian Opena

Martens zaustavio Delića u drugom kolu

Amer Delić, bosanskohercegovački teniser, nakon što je uspješno prošao prvo kolo kvalifikacija Australian Opena, zaustavljen je u drugom kolu od Belgijanca Yannicka Martensa.

Meč je počeo breakom Martensa i to bez Delićevog dobijenog poena. Naš teniser bio je veoma loš na svom servisu, tako da je Belgijanac, sa ne tako dobrom igrom, uspio dobiti prvi set u svoju korist sa 6:3.

U drugom setu Martens je igrao sve bolje. Delić je propustio dvije break lopte u gameu, koji je morao prelomiti meč, međutim Belgijanac je poveo sa 3:4 u drugom setu. Poslije je Delić dva puta servirao za osanak u meču i uspio je na tome, te je dobio set u tie breaku.

U trećem setu Martens je došao do breaka i nastavio je sa odličnim servisima. Delić je uspio vratiti break, ali ponestalo mu je snage, tako da je Belgijanac dobio treći set sa 6:4 i tako se plasirao u naredni krug kvalifikacija Australian Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti